Min kille är dubbelt så gammal.

Fråga

Hej jag är 15 år och min pojkvän är 30, jag är ändå byxmyndig och så men ibland känns det fel med våran åldersskillnad..

Svar

Hej, det är väldigt stor åldersskillnad, och ni är på helt olika ”platser i livet” både socialt och utvecklingsmässigt. Gissar att ni har olika ekonomisk möjlighet, olika intressen, olika vänner, olika boende under lång tid, där du länge än bor hos dina föräldrar med mera.

Vad har ni gemensamt? Att du är ”byxmyndig” är ju inte vad en relation handlar om precis….

Du kanske ska lita på din magkänsla, att detta känns” fel”..? Vet dina föräldrar om er relation? Vilka fördelar och nackdelar finns det med er relation? Är ni jämställda eller är du mera i beroendeställning? Vad kan ni göra tillsammans? Hur ser framtidsplanerna ut?

Hur tänker han om åldersskillnaden och era möjligheter och framtid?

 

Den här webbsidan handlar om psykisk ohälsa hos barn och unga ”hjälp till självhjälp”. Och inte riktigt om din fråga. Har du varit ute på www.umo.se? En ungdomsmottagning på nätet? Där skriver många unga om olika former av ungdoms och relationsproblem.

 

Ta hand om dig själv, oavsett åldersskillnad så är det viktigt att du inte gör något du inte vill, att din pojkvän behandlar dig med respekt, lyssnar på dig, stöttar dig, att ni är jämlika i förhållandet.

 

Kram Snorkel

Till toppen
Snorkel logga

Snorkelövning

Övningar och information som hjälper dig att må bättre i stressade och utsatta situationer!

Pusselbit

Skills/Snorkel – Reglera känslor

Den här appen är ett verktyg som kan hjälpa dej att reglera din känsla. För instruktioner och lösenord se fliken Appar.